Over ons

Over Contactgroep Zwolle.

Stichting Contactgroep Zwolle is een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde stichting die de algemene belangen behartigt van de inwoners van Zwolle met als hoofddoel het verbeteren van de leefbaarheid van de Zwolse leefgemeenschap. De Contactgroep bestaat al vanaf 1978 en telt momenteel 7 bestuursleden. De Contactgroep Zwolle is lid van de Vereniging Kleine Kernen Gelderland.

Korte beschrijving buurtschap.

Zwolle is één van de zes kleine kernen in de gemeente Oost Gelre, gelegen in de Gelderse Achterhoek. Het heeft als woonplaatsnaam Groenlo en dus niet de buurtschapnaam, omdat in het verleden de provincie de buurtschap Zwolle niet als kern heeft erkend en mogelijk ook omdat er een “groot” Zwolle (Overijssel) is. Tot 2005 behoorde Zwolle tot de gemeente Eibergen. Met de gemeentelijke herindeling is Zwolle toegevoegd aan de plaatsen Groenlo en Lichtenvoorde. Deze samenvoeging kreeg de gemeentenaam Oost Gelre. Zwolle en haar buitengebied is een buurtschap met ca. 620 inwoners. De kern van Zwolle bestaat uit 24 woningen, 4 bedrijven, een basisschool en een peuterspeelzaal.

Aan de rand en net buiten de woonbebouwing ligt het evenemententerrein “t Strootman”. Het grootste gedeelte van het buitengebied van Zwolle is agrarisch gebied. Het overige deel is natuur. Zo is er het natuurgebied de Leemputten, de leemafgraving voor de voormalige steenfabriek in Groenlo. Het verenigingsleven speelt in Zwolle een grote rol. Er is o.a. een klootschiet-, feest-, carnavals-, en schietvereniging. Qua voorzieningen als winkels, bank, kerk enzovoorts zijn we aangewezen op omliggende plaatsen als Groenlo of Meddo omdat er in Zwolle, naast wat hierboven genoemd is, geen voorzieningen meer zijn.

Voor contactgegevens, namen bestuursleden en activiteiten zie verder op deze site.