Ouderensoos Zwols Holt.

Naambord Zwols Holt.

De ouderensoos voor Zwolle en Holterhoek is  gestart op 11 april 2014 in de Ludgerusschool in Zwolle. Met een aanmelding van 24 personen, blijkt dat er voldoende belangstelling is voor een gezellige vrijdagmiddag dat om 14.00 uur begint met koffie of thee en als het 2e kopje op is en men bij gepraat is, komen de kaarten op tafel of gaat men rummikub spelen. Ouderen die in Zwolle of Holterhoek hebben gewoond en later naar elders zijn verhuisd zijn ook van harte welkom! Men komt  op eigen gelegenheid, maar als men daartoe niet in staat is, wordt er passend vervoer gezocht.  In het begin was het om de andere vrijdag, maar met een half jaar werd dit al iedere week, overigens kan men dit zelf aangeven.  De kosten zijn 5 euro per keer, hier zit ook 2x een drankje bij in, men betaald alleen als men aanwezig is.

Door het jaar heen zijn er ook andere activiteiten, zoals koersbal, een bingo, musical van de kinderen op school, barbecueën, bloemschikken, een dagje uit  en een gezellige kerstmiddag. 

De naam Zwols Holt omhelst Zwolle en Holterhoek en is bedacht door Teun en Marietje te Focht, deelnemers van de soos.  Tijdens de officiële opening op 6 juni 2014 werd de naam onthuld door de oudste deelnemer van de soos Jan Tuinte. 

Dat er behoefte is aan de soos blijkt wel aan het aantal deelnemers, op dit moment 29 personen variërend in de leeftijd van 71 tot 91 jaar en door iedere week een goede opkomst.

Op 12 april 2019 werd  het eerste lustrum gevierd! Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team van vrijwilligers! 

Mensen die geïnteresseerd zijn in de ouderensoos zijn van harte welkom op vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur in de Ludgerusschool te Zwolle. 

Voor meer informatie/aanmelding kan men contact op nemen met Carla Koning. Telefoon 0544-462794/06-30116459 of mail carlakoning61@gmail.com.